Apple iMac 27‘‘ 5K i5 3.0GHz 6-Core

SKU
EV200475
€2,334.80 €1,867.84

CPU: Intel Core i5 3,0 GHz 6 Core 8. Gen. (Turbo Boost up to 4,1 GHz)
RAM: 8 GB DDR4 2666 MHz
HDD: 1TB Fusion Drive
Graphics: Radeon Pro 570X 4 GB GDDR5
Magic Mouse 2
Magic Keyboard (Hrvatska / Croatian)

Apple

CPU: Intel Core i5 3,0 GHz 6 Core 8. Gen. (Turbo Boost up to 4,1 GHz)
RAM: 8 GB DDR4 2666 MHz
HDD: 1TB Fusion Drive
Graphics: Radeon Pro 570X 4 GB GDDR5
Magic Mouse 2
Magic Keyboard (Hrvatska / Croatian)


iMac je od početka bio zamišljen kao stolno računalo u čijem se elegantnom jednodijelnom kućištu krije napredna tehnologija jednostavna za korištenje. Novi iMac tu ideju uzdiže na još višu razinu — i donosi ti nove alate s kojima je moguće gotovo sve. Opremljen je najnovijim procesorima, bržom memorijom i fenomenalnom grafikom. A sve to u punom sjaju dolazi do izražaja na najsvjetlijem i najživopisnijem Retina zaslonu kakvog nijedan Mac dosad nije imao. Sve komponente ovog cjelovitog paketa poboljšane su i naprosto pršte od snage.


iMacovi očaravajući zasloni Retina 4K i 5K naprosto blistaju. S milijardu boja i svjetlinom od 500 nita, grafika doslovno iskače iz ekrana. Tekst je kristalno jasan. Vrhunske TV serije i filmski hitovi nikad nisu izgledali bolje. Fantastično detaljne igre i grafika oduzimaju dah. To su jednostavno najbolji Mac Retina zasloni dosad.


Svijet je pun spektakularnih boja, a iMac ih na tvoj ekran donosi još više. Retina zaslon koristi P3 boju koja predstavlja pomak od standardnog bijelog LED-a prema naprednim zeleno-crvenim fosfornim LED svjetlima. To znači da su sve tri boje — crvena, zelena i plava — ravnomjernije raspoređene i sličnije stvarnim bojama, a dodatni balans i preciznost sve tvoje fotke i druge sadržaje čine još životnijima.


iMac je brži nego ikad. Opremljen je Intel Core procesorima osme i devete generacije te najnovijom grafikom visokih performansi. I memorija mu je munjevito brza. Oba modela imaju brze i prostrane Fusion Driveove. Ili svoj iMac možeš konfigurirati sa SSD-om od do 2 TB. Dakle, čime god da se baviš, na iMacu možeš raditi sve ono što voliš. I to maksimalnom brzinom.


iMac ima robusnu novu grafiku serije Radeon Pro 500X s kojom je sve što vidiš još nevjerojatnije. 27-inčni iMac sa zaslonom 5K Retina ima do 8 GB namjenskog VRAM-a, a 21,5-inčni iMac sa zaslonom Retina 4K do 4 GB. Oba isporučuju vizualne efekte i 3D grafiku prepunu sirove snage u njenom najprofinjenijem obliku.


Za pohranu je važan prostor. Ali i brzina. Fusion Drive nudi najbolje od oba svijeta. Aplikacije i datoteke koje najčešće koristiš automatski se spremaju u brzu flash pohranu, a sve ostalo se premješta na tvrdi disk velikog kapaciteta. Od startanja računala, preko pokretanja aplikacija do uvoza fotografija, s Fusion Driveom sve je puno brže i učinkovitije. On je standardna komponenta svih 27-inčnih modela, uz mogućnost ugradnje i na 21,5-inčnom modelu.


macOS pokretačka je snaga svakog Maca. S njim možeš raditi stvari koje bi ti na drugim računalima bile nezamislive. To je zato što je macOS osmišljen upravo za hardver na kojem se vrti — i obratno. A njegova najnovija verzija, macOS Mojave, donosi nove značajke inspirirane iskustvom najnaprednijih korisnika ali prilagođene svima.