Euro-V.A.L. Vam nudi moderni oblik financiranja opreme za pravne osobe putem operativnog najma u suradnji s našim partnerom GRENKE Hrvatska.

Odaberite opremu koju želite unajmiti, javite nam se sa osnovnim podacima Vaše tvrtke. Naše osoblje poslati će upit za financiranje našem partneru GRENKE Hrvatska.

Odluka o financiranju donosi se za nekoliko sati za iznose do 150.000,00 kn (neto).

Ukoliko je financiranje odobreno, potpisujete ugovor o operativnom najmu u našoj poslovnici i preuzimate opremu odmah ili Vam mi organiziramo dostavu.

GRENKE nudi financijske usluge najma, prilagođene specifičnim zahtjevima i mogućnostima u svim sektorima.

Minimalna ukupna vrijednost unajmljene opreme je 4.000.00 kn + PDV. Minimalna vrijednost opreme dobiva se zbrajanjem svih uređaja u najmu.

Nabavite li informatičku opremu izravnom kupovinom, razdoblje amortizacije obično je pet godina. Najam ubrzava efektivni porezno priznati životni vijek, što vam konstantno omogućuje korištenje najnovije tehnologije.

Time što vam omogućuje pravovremenu dostupnost novih tehnologija, uz najam ćete se lakše prilagoditi novim tržišnim imperativima. To donosi bitno veću fleksibilnost, ne samo u smislu tehnologije, nego što je još bitnije i u financijskom smislu.

Štoviše, odlučite li se za najam, u cijelosti izbjegavate vezivanje dragocjenog kapitala.

To je bitno pogotovu za tvrtke kojima je potrebna relativno visoka likvidnost. Dok ste se prije možda osjećali prisiljeni nastaviti s uporabom opreme dulje no što biste željeli, kod najma niste vezani na dugotrajno razdoblje amortizacije.

Druga velika prednost je to što je najam jednako dobar kao gotovina kada su u pitanju popusti, primjerice za avansno plaćanje.

Upravo se zato brojni poduzetnici odlučuju za najam, čak i kad on ne nudi porezne pogodnosti, ali im omogućuje pregovaranje s dobavljačima kao da plaćaju gotovinom.

Prednosti financiranja opreme putem operativnog najma u suradnji s našim partnerom GRENKE Hrvatska:

  • najamnine se u knjigovodstvu tretiraju kao 100% trošak, a ne kao obveza

  • odmah preuzimate robu

  • nije potrebno ugovarati policu osiguranja 

  • nema promjena u uvjetima financiranja

  • bez učešća u financiranju fiksna najamnina U HRK valuti (nema valutnog rizika)

  • ne pogoršavate vaš kreditni rejting

  • ne smanjujete likvidnost i kreditnu sposobnost tvrtke