O nama

EURO-V.A.L. d.o.o. je osnovan 1991. godine i nalazi se 100% u privatnom vlasništvu. Uzme li se u obzir relativno kratka povijest elektronskih medija, možemo se okarakterizirati epitetom tvrtke duge tradicije. Od prvih linija za proizvodnju i duplikaciju VHS kazeta, EURO-V.A.L. izrasta u tvrtku s tehnološki najmodernijim proizvodnim linijama za proizvodnju, replikaciju (proizvodnju) i duplikaciju miniCD, CD, DVD-5, DVD-9, DVD-10 i BluRay medija (replikacija.euroval.hr).

Od kraja prošlog milenija svjedoci smo ubrzanog rasta tehnološkog standarda, posebno na polju informatičke tehnologije i potrošačke elektronike. Taj je rast, zbog brojnih promjena koje su u cijelosti promijenile smjer razvoja tržišta, posebno vidljiv u sferi audio-video opreme i pratećeg sadržaja. Proteklih pet godina EURO-V.A.L. proširuje spektar usluga na video produkciju u vlastitim studijima s Panasonic HD tehnologijom, te postprodukciju. Već u samom početku rada iskristalizirala se u jednu od vodećih tvrtki u Hrvatskoj na području proizvodnje i nabave audio-video opreme i pratećih sadržaja od amaterskog, poluprofesionalnog do broadcast nivoa. EURO-V.A.L. nudi širok spektar usluga video produkcije, snimanja reklama i spotova, montaže, sinkronizacije, titlovanja, premasteringa CD-a i DVD-a, itd. U ponudi su i studiji za snimanja veličine od 100 do 900 m², opremljeni najnovijom HD tehnologijom (HD kamere, HD mixeri, LED rasvjeta, kranovi, itd.).

EURO-V.A.L. je dugogodišnji ekskluzivni zastupnik za tvrtke: Panasonic Broadcast, AJA video systems, Panther Broadcast, Glidecam, Libec, Sennheiser, Maxell, NewTek i još nekih renomiranih svjetskih proizvođača video i audio opreme. Nudi prodaju video i audio opreme, kompletno opremanje studija i drugih prostora potrebnom video i audio opremom, edukaciju i tehničku podršku.

Neki od projekata na kojima je surađivao EURO-V.AL. su: Dnevnik pobjednika – dokumentarni film o Janici Kostelić, koji je dobitnik godišnje nagrade za sportski dokumentarni film, Mamutica, Operacija Kajman, Moja 3 zida, Jazzerela (snimanje i prijenos HD tehnologijom). Trenutno intenzivno rade na nekoliko televizijskih projekata, od kojih neki ulaze u treću godinu emitiranja na državnoj televiziji (Zaba 90 sekundi) te jamče nastavak rasta i razvoj tvrtke na tržištu Hrvatske i regije.

Novo u ponudi tvrtke je Panasonic 3D tehnologija (3D kamere, 3D mikseri, 3D plasme) u kojoj Panasonic nastupa kao vodeći svjetski proizvođač. Također, EURO-V.A.L. se širi na Internet poslovanje u sklopu čega je implementirao novi web shop kojem se pristupa preko matične stranice tvrtke www.euroval.hr ili na tehnika.euroval.hr.